16.07.2024

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, Düzce Valiliğimizin riyasetinde, ilimizin Anıtpark Meydanı’ nda ve il genelinde programlar düzenlendi.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ” programı ilk olarak Düzce Valisi Sn. Selçuk Aslan’ ın riyasetinde, il protokolünün ve İl Müftüsü Osman Aydın’ nın da katıldığı şehitlik ziyareti ile başladı.

Ardından 15 Temmuz darbe girişiminde Gölbaşı’ nda şehit olan Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ ın kabri ve ailesinin ziyareti ile devam etti.

Merkez Büyük Camii ve Cedidiye Camii’ nde öğle namazı öncesi şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan hatimlerin dualarının yapıldığı “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” ile program devam etti.

Etkinlikler Merkez Büyük Camii’ de kılınan akşam namazı sonrası Anıtpark Meydanı’ nda ki “15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Programı” ile devam etti.

16 Temmuz 2024 Pazartesi günü sabah namazı Merkez Büyük Camii’ de sabah namazı buluşması ile “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri sona erdi.

Anma programlarına Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.