29.05.2020

CAMİLERDE CEMAATLE NAMAZ KILINMAYA BAŞLANDI

İlçemizde camilerde cemaatle namaz kılınmaya başlandı. Corona virüs nedeniyle camilerde cemaate ara verilmenin ardından 29.05.2020 cuma günü camilerimizde cuma namazı kılındı. Havanın yağışlı olması nedeniyle camilerimizde, sosyal mesaveye riayet edilerek, görevlilerimizin özverili bir şekilde camilerde ve cami bahçelerinde cemaatin mesafelerini belirleyecek işaretlendirmeleri yaparak cuma namazlarını kıldılar. Halkımızın camilerde cemaatle namaz kılma özlemi olduğu gözlerinden parıldamadan anlaşılmaktaydı. Sayın Valimiz Dr. Zülkif DAĞLI'da aranın ardından cuma namazını İlçemiz Orhangazı Cuma Camiinde, İlçemiz Kaymakamı Sayın Cemal DEMİRYÜREK, Belediye Başkanımız Birol ŞAHİN ve protokolün katılımlarıyla cuma namazlarını kıldılar. İlçe Müftülüğü olarak birdaha böyle bir olayın yaşanarak camilerin kapanmamasını Allahütealadan niyaz ederiz.