20.09.2019

Mehmet COŞKUN

1967 yılında Bolu’da doğdu. İlkokulu ve Bolu İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra 1986 yılında İmam Hatiplik görevine başladı. 1994 yılında başladığı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1999 yılında “İstihare Hadisleri” konulu bitirme teziyle mezun oldu. Devlet Lisan Okulu’nda bir yıl süre ile pre intermediate seviyesinde İngilizce eğitim aldı. Ankara’da Arif BİLEN hocadan medrese usulü derslerin yanında çeşitli tefsir kitapları okudu. 2001- 2004 yıllarında Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezindeki eğitimini “Hz. Osman Hadisleri” teziyle bitirdikten sonra, Çorum Osmancık ilçesine vaiz olarak atandı. 2005 yılında Diyarbakır Çüngüş ilçe Müftülüğü, 2007 yılında Uşak Ulubey ilçe Müftülüğü, 2013 Eylül ayında Kırklareli Vize İlçe Müftülüğü, 2019 Temmuz ayında Düzce Cumayeri İlçe Müftülüğü' ne atandı. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Hadis Anabilim Dalında “Şir’atü’l-İslâm Hadislerinin Tahric  ve Değerlendirilmesi (Libas Bölümü) adlı teziyle Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Halen Cumayeri İlçe Müftülüğünü yürüten Mehmet COŞKUN, evli ve üç çocuk babası olup, İngilizce ve Arapça bilmektedir.