11.06.2018

Kadir Gecesinde Camiler Doldu Taştı, Dualar Arşa Çıktı.

İslam Âleminde önemli gün ve geceler arasında yer alan ve Kur’an’da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesi Düzce’de çeşitli etkinliklerle huşu içinde idrak edildi. Camiler vatandaşlarla dolup taşarken programlar kapsamında hayırseverler tarafından camiye gelenlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Düzce Merkez Büyük Cami, Cedidiye Cami ve diğer tüm camilerde düzenlenen programlara binlerce kişi katıldı. Vatandaşların yoğun katılımı mahşer gününü andırdı.

İl Müftümüz Hüseyin Can’ın de katıldığı Merkez Cedidiye Camindeki programla manevi huzurda bir araya gelen vatandaşlar, unutulmaz güzellikte bir gece yaşadı. Cemaatle kılınan akşam namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Kadir gecesinin önem ve anlamı anlatıldı, gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değerine değinildi.

İlahi grubunun okuduğu ilahilerle devam edilen programda Hz. Muhammed 'e (s.a.s) salâvatlar gönderildi. Kadınların ve çocukların da katılımıyla idrak edilen Kadir gecesinde tüm insanlık için dualar edildi. Düzce’deki kandil programı, bölgesel ve yerel TV tarafından canlı yayınlandı.

Dualar Arşa Çıktı.

İl Müftüsü Can verdiği vaazda; Bizlere nimetlerini bahşeden, sayısız lütuflarla bize rahmet eden, bağışlanmamız için bizlere fırsatlar yaratan ve bizleri mübarek bir güne kavuşturan Halik-i Zü'l-Celal Allah-u Teala (c.c.)'na sonsuz kez şükrediyoruz.

Bu gece, ihya edildiği zaman bin aydan, bir ömürden daha hayırlı bir gece. Bu gece, Yüce Rabbimizin inayetiyle meleklerin, Cebrail (a.s.) yeryüzüne indiği bir gece. Bu gece, Kur’an-ı Kerim’in gönlümüze, dünyamıza, âleme doğduğu bir gece. Bu gece, Rahmet-i İlahiye tecelli etti. Bu gecede Âlemlere rahmet olarak gönderilene Hz. Muhammed Mustafa’ya (s.a.s.) Peygamberlik vazifesi verildi. Bu geceye, Hak (c.c.), Kadir Gecesi dedi. Bu gece, Kur’an gecesi. Bu gece, bağışlanma gecesi. Bu gece, bir ömre bedel ibadetlerle Rabbimize yönelme gecesi.

Bu gece hakkında Hz. Aişe Validemiz (r.a.) Efendimize şöyle bir soru yöneltmiştir:  Ey Allah'ın Resulü! Kadir gecesinin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim? diye sordum. "Allahım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla! diye dua et" buyurdu.

Bu gün ve gecelerde mutluluğumuzu paylaşalım, maddiyatımızı paylaşalım. Bizde olanları olmayanla ulaştıralım. Bugünler özellikle Zekâtımızı dağıttığımız günler. Bu günler Ramazan Bayramından önce verdiğimiz Sadaka-i Fıtır günleri. Bu günler yardımlaşma günlerimiz. Kadir gecesinde ve gündüzünde bu yardımlaşmayı gerçekleştirirsek, ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçlarını ulaştırabilirsek bu önemli günden daha azami şekilde istifade edebiliriz. İhtiyaç sahiplerinin bir duası ile belki de günahlarımızın affedilmesine vesile olacak, Allah’ın razı olduğu kullar zümresine girmemize yardımcı olacaktır. Yüce Rabbim Ramazan ayını, idrak edeceğimiz Kadir gecesini ve nihayetinde kavuşmayı umut ettiğimiz Ramazan Bayramımızı bizlere hayırlı kılsın. Kadir gecesinin ve bu mübarek günlerin hürmetine hatalarımızı, yanlışlarımızı ve günahlarımızı affeylesin. Bayram sabahına hayırlar içerisinde, sevdiklerimizle beraber ulaşmayı güzel bir bayram geçirmeyi bizlere nasip etsin. Bu vesile ile Kadir gecenizi tebrik ediyor, Milletimiz ve tüm İslam âlemi için hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Diyerek vaazını tamamladı.

Kandil programı İl Müftümüzün vaazından sonra kılınan yatsı namazı ve akabinde teravih namazından sonra sona erdi.