08.01.2024

Çilimli de 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Çilimli de 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler için     dua edildi.
Kahramanmaraş merkezli, 11 ilin etkilendiği deprem felaketinde vefat eden vatandaşlar için Çilimli Müftülüğünce  programlar düzenlendi.Programlar sabah namazı buluşmalarıyla başladı. Namaz sonrası depremde hayatını kaybeden deprem şehitleri için dualar edildi.
 Öğle namazından önce de Çilimli Merkez Cami'inde din görevlilerimizce  Kur’anı Kerim ve mevlid-i şerif  programı  gerçekleştirildi. Programda sohbet  eden İl Vaizi Dr.Bayram Aktaş  vatandaşlara sabır ve metanet konularını anlatıp “Doğal afetler  hayatın kaçınılmaz gerçeğidir.Bizlere düşen görev ise elimizden gelen tedbirleri eksiksiz yerine getirmektir. Allah cc. Kur’anı Kerimde “Yaptığınız işi güzel yapın; Allah işini güzel yapanları sever” (Bakara, 2/195)  ayeti kerimesini hatırlatarak  Yüce dinimiz İslam, yaptığımız her işin hakkını vermemizi emretmiştir. Bu bağlamda bizlerinde üzerimize  düşen sorumlulukların farkında olmalı, daha sağlam binalar inşa etmek ve deprem konusunda daha bilinçli hareket etmeliyiz." dedi.
 Programda sonunda  İlçe Müftüsü Mehmet  Ali Yiğit tarafından  ülkemiz genelinde 6 şubat depremlerinde  hayatını kaybeden  deprem şehitleri için okunan hatimlerin duasını yaparak  camideki vatandaşlar  ellerini semaya açtılar. Öğle namazının akabinde Çilimli Belediyesi tarafından vatandaşlara helva ikram edildi.Proğrama, ilçe belediye başkanı Muhsin Yavuz, ilçe müftüsü Mehmet Ali Yiğit, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.