12.07.2018

İl Müftümüz Hüseyin Can Cami Temel Atma Törenine Katıldı

İl Müftümüz Hüseyin Can Köprübaşı Ömerefendi Köyü Aşağı Mahalle Cami temel atma törenine katıldı.

Temel atma törenine İl Müftümüz Hüseyin Can’ ın yanı sıra İl Müftü yardımcımız Ünal Baş, Köprübaşı Ömerefendi Köyü muhtarı Sedat Özbek ve çok sayıda köy halkı katıldı.

Temel atma töreninde yaptığı konuşmada camilerin sadece ibadet edilen mekânlar olmadığını, aynı zamanda milletin birlik ve beraberliğini kuvvetlendirerek toplumsal kaynaşmayı da sağlayan müstesna mekânlar olduğunun altını çizen İl Müftümüz Can konuşmasının devamında “Rabbimiz yüce kitabında; Allah’ın mescitlerini ancak Allah’ a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’ tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır. (Tevbe Suresi) buyuruyor. İşte bu şuurla ve inançla Allah'ın evini yapmak için gayret içerisinde olan öncelikle köy muhtarımıza ve köy halkına teşekkür eder bu güzel caminin tamamlanması için yüce rabbimden inayet lütfetmesini niyaz ederim." dedi.

Program İl Müftümüz Hüseyin Can tarafından gerçekleştirilen kurban kesimi ve duanın ardından misafirlere sunulan yemek ikramı ile son buldu.