09.07.2018

Ezanı Güzel Okuma 8.Bölge Finali İlimizde Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca, 2018 Yılı Ekim ayı içerisinde kutlanacak olan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde, din görevlilerimizin yeteneklerini geliştirmelerini, planlı çalışma alışkanlıklarını kazanmalarını ve mesleklerini cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla din görevlileri arasında “2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası 8. Bölge Ezanı Güzel Okuma Yarışması”  07 Temmuz 2018 Cumartesi günü ilimiz Merkez Cedidiye Cami’ inde yapıldı.

Seçici Kurul Komisyon Başkanlığını İl Müftümüz Hüseyin Can’ın yaptığı yarışmaya, Zonguldak, Bolu, Kastamonu, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Bartın, Ankara, Karabük ve Düzce il birincilerinden oluşan 10 din görevlisi katıldı. Din görevlileri saba, uşşak, rast ve hicaz gibi farklı makamlarda ezanlar okudu.

Yarışma finalinde Zonguldak’ tan Hüseyinli Köyü Cami İmam Hatibi Abdussamed İbiş birinci, Bolu’dan Aktaşkurtlar Köyü Cami İmam Hatibi Ahmet Altuntaş ikinci, Kastamonu’ dan Soğucak Köyü Cami İmam Hatibi Mücahit Altuntaş ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri “Seçici Kurul Üyeleri” tarafından takdim edildi.