02.07.2018

Hafızlar Kervanına 26 Yeni Hafızımız Daha Katıldı

İl Müftülüğümüze bağlı Hafız Hasan Erkek Kur’an Kursunda hafızlıklarını tamamlayarak “Hafızlık Belgesi” almayı hak kazanan 26 öğrenci için İl Müftümüz Hüseyin Can koordinatörlüğünde Merkez Cedidiye Camii’nde merasim düzenlendi.

Programa  Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yüksek İhtisas Merkezi Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş, Başkanlık Müftüleri Selami Emen, İbrahim Gemici; İl Müftü Yardımcımız Ünal Baş, Bolu Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuz Yılmaz, ilimiz daire amirleri, ilçe müftülerimiz, din görevlilerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu İl Müftülüğümüz Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu’nun yaptığı program, İl Müftümüz Hüseyin Can' ın açılış konuşması ile başladı. Ardından Süleymaniye Cami Uzman İmam Hatibi Ayhan Mansız, Hırka-i Şerif Cami Müezzin Kayyımı Hami Ediz, Cedidiye Cami Müezzin Kayyımları Bayram Çotur ve Ragıp Piroğlu tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetine geçildi.

Program Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen katılan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yüksek İhtisas Merkezi Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş’ un günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Hafız öğrencilerimizin merasime tekbirler eşliğinde çıkmasının ardından hatim tertibine geçildi. Ardından program 26 hafız öğrencilerimizin sırasıyla Kur’an-ı Kerimden sureler okumasıyla devam etti ve Bolu Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuz Yılmazın duasıyla son buldu.

Merasim sonunda 26 hafız öğrenciye İl Müftümüz Hüseyin Can, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yüksek İhtisas Merkezi Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş ve diğer protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Program misafirlere sunulan yemek ikramı ile son buldu.