14.04.2018

Miraç Kandilinde Camiler Doldu taştı, Dualar Arşa Çıktı

İslam Âleminde önemli gün ve geceler arasında yer alan Miraç Kandili Düzce’de çeşitli etkinliklerle huşu içinde idrak edildi. Camiler vatandaşlarla dolup taşarken programlar kapsamında hayırseverler tarafından camiye gelenlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Düzce Merkez Büyük Camii, Cedidiye Caminde ve diğer tüm camilerde düzenlenen programlara binlerce kişi katıldı.

İl Müftümüz Selami Emen’in de katıldığı Merkez Cedidiye Camindeki programla manevi huzurda bir araya gelen vatandaşlar, unutulmaz güzellikte bir gece yaşadı. Cemaatle kılınan akşam namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Miraç Kandili'nin önem ve anlamı anlatıldı, gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değerine değinildi.

İlahi grubunun okuduğu ilahilerle devam edilen programda Hz. Muhammed 'e (s.a.s) salâvatlar gönderildi. Kadınların ve çocukların da katılımıyla idrak edilen Miraç Kandili'nde tüm insanlık için dualar edildi. Düzce’deki kandil programı, bölgesel yerel kanallar tarafından yayınlandı.

Dualar Arşa Çıktı.

Programda Miraç gecesinin önemine değinen İl Müftümüz Selami Emen;’’ Miraç, bir yükseliştir. Maddenin manaya, bedenin ruha, kulun Yaratanına yükselişidir. Ademiyetten, güzel ahlak ve erdemli tavırlar ile insan-ı kâmil olmaya doğru bir yükseliştir. Miraç, göklere yapılmış bir yolculuk olduğu kadar insanın kendi kalbine ve iç dünyasına doğru yapması gereken bir yolculuğu da ifade etmektedir. Yeryüzünün iki manevî merkezinde, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa’da Resul-i Ekrem’le gerçekleşen bu mübarek yolculuk bu gece, bizim gönül dünyamızda da mutlaka gerçekleştirilmelidir. Bilindiği gibi Peygamber Efendimiz (sav), miraçtan üç büyük hediye ile dönmüştür: Birincisi gözümün nuru diye vasıflandırdığı ve müminlerin miracı dediği namaz; ikincisi Bakara suresinin son iki ayeti; üçüncüsü de istikametini imana çeviren ve Yaratanına şirk koşmayan herkesin sonunda cennete gireceği müjdesidir. Bu üç esas müminlere miraç yollarını açan önemli ilkelerdir. Başta ülkemiz olmak üzere bütün İslâm âleminin mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyor; bu gecenin milletimizin, İslâm dünyasının ve tüm insanlığın huzur ve mutluluğuna, yakın ve uzak çevremizdeki Müslüman kardeşlerimizin içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtularak, hem maddî hem de manevî açıdan yeniden yükselmelerine vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Miraç kandilinin, hepimizin gerçek manada miracına vesile olmasını diliyorum’’ dedi.

İl Müftümüz Selami Emen tarafından yapılan duanın kabülü için tüm eller semaya açıldı.

Program cemaatle kılınan yatsı namazın ardından sona erdi.