08.10.2018

İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN MÜFTÜLÜĞE ZİYARET

Düzce Azmimilli Yeni Cami Kız Kuran Kursu’nda görev yapan  Meleknur  TOPAL, işitme engelli kursiyerler ile, Düzce İl Müftüsü Sayın Hüseyin CAN’ı ziyaret etti.

Düzce’de işitme engellilere eğitim veren tek kursun kendileri olduğunu belirten  Kurs Hocası TOPAL, 12 işitme engelli kursiyer ile iki buçuk yıldır eğitime devam ettiklerini, kursiyerlerin arasında ev hanımı, lise ve üniversite mezunlarının bulunduğunu , çalışan hanımlarla Pazar günü derslerin yapıldığını söyledi. Bu süre zarfında, kursiyerlerden iki kişinin hatmettiğini, bir kursiyerin Kuranı Kerimi yarıladığını, diğerlerinin de cüzde devam ettiğini söyleyen TOPAL, çalışmalara aksaklığa mahal vermeden devam ettiklerini belirtti.

İşitme engelli kursiyerlerin ziyaretlerinden dolayı çok memnun kaldığını belirten  Düzce İl Müftüsü Sayın Hüseyin CAN, engellere rağmen Kuranı Kerimi öğrenmek için gayret sarfetmelerinin taktire şayan bir iş olduğunu söyledi. Gelen kursiyerlere Kuranı Kerim ve çeşitli hediyeler veren Düzce İl Müftüsü  Hüseyin CAN, bu tür çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.