15.08.2018

Düzce Müftü Vekilimiz Ünal BAŞ, yeni açılacak gençlik merkezleri ile ilgili, Gençlik İL Koordinatörlüğü Din görevlileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı öncesi Din görevlilerine bir konuşma yapan Düzce İl Müftü vekilimiz Sayın Ünal BAŞ, geçmişten günümüze kadar din görevlileri hakkında bir konuşma yaptı.

İl Müftü vekilimiz Sayın Ünal BAŞ; Eskiden din görevlileri cami çevresi ile sorumlu iken bugün sorumlulukla Düzce rının arttığını belirtti. Maddi ve manevi her konuda devletimizin büyük desteği ile, din görevlilerinin ön plana çıkar hale geldiğini belirtti. Din görevlilerinin her kesimin saygısını kazandığına vurgu yapan Düzce İl Müftü Vekili Ünal BAŞ, din eğitimi ile hizmet alanının genişletildiği, KYK,  Üniversite, Okullar ve özel okullarda din görevlilerinden  hizmet talep edilir hale gelindiğini, bu hizmetler için din görevlilerinin gönüllü olarak çalışmaya başladığını vurguladı. Ayrıca, 15 Temmuz sonrası meydana gelen sürecin, din gönüllüleri için kaçınılmaz bir fırsat olduğunu, din gönüllülerinin de bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıya katılan Düzce  Gençlik İl Koordinatörü Hasan ÇİÇEK hocamız, açılacak gençlik merkezlerinin tanıtımını yaptı. Gençlik merkezlerinde okuma salonu, spor faaliyetlerinin yapılacağı yerler, çay salonu, dinlenme salonu, bilgisayar salonu, sohbet köşesi gibi yerlerin bulunduğunu ayrıca, buralarda gençlere Kuranı Kerim ve dini bilgiler konusunda eğitimler verileceğini belirtti. Düzce Valiliği İl Özel İdare ve İl  Müftülüğü’nün ortaklaşa organize ettiği Gençlik Merkezi adı altında, Düzce ilimizde 17 Camimizde Gençlik Merkezi kurulması kararlaştırıldı.v