12.03.2018

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ertuğrul Tuğra Kavun Son Yolculuğuna Uğurlandı

10.03.2018 tarihinde Hatay Yayladağı İlçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu  şehadet mertebesine  ulaşan   Piyade Uzman Çavuş Ertuğrul Tuğra Kavun'un naaşı  Düzce 18 Temmuz Şehir Stadyumundan alınarak helallik alınmak üzere baba evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra Cedidiye Camii'nde  cenaze töreni düzenlendi. Şehidimiz kılınan cenaze namazı sonrasında Düzce Şehitliğinde ebediyete uğurlandı.

Cedidiye Camii' inde düzenlen törene; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Dr. Faruk Özlü, Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı, Şehidimizin ailesi, Milletvekilimiz Ayşe Keşir, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral  Kazım Dalkıran, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Garnizon Komutanı V. Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce İL Müftümüz Selami Emen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ile Siyasi Partiler  Şehidimiz için çelenk gönderdiler. Törende daha sonra İl Müftümüz Selami Emen tarafından dua yapılıp, helallik istendi. Cenaze namazı kılındı. Şehidimiz on binlerce kalabalık tarafından tekbirler eşliğinde ebediyete uğurlanmak üzere Şehitlik Kabristanlığına götürüldü. Kur'an-ı Kerim okunması ve dualar ile Şehidimiz için saygı atışı gerçekleştirildi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Dr. Faruk Özlü tarafından şehidimizin babasına Bayrağımız ile Şehidimizin fotoğrafı teslim edildi. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.