17.08.2017

Gündolaması Köyünde Yaz Kur'an Kursu Kapanış Programı Yapıldı.

Müftülüğümüze bağlı Gündolaması Köyü Caminde 2017 yılı Yaz Kur’an Kursu kapanış programı düzenlendi.
Gündolaması Köyü Camii, Muhtarlığı ve Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği kapanış programında öğrenciler kursta öğrendikleri sure ve duaları okuyarak edindikleri bilgileri aktardılar. Coşkulu geçen program sonunda konuşma yapan İl Müftümüz Selami Emen, ‘İçinde Kur’an okunmayan ev harabe gibidir’ Hadis-i Şerifini hatırlatarak evlerde ebeveynlerin Kur’an okuması ve çocuklara okutmasıyla kursta öğrenilen bilgilerin daha kalıcı hale geleceğini, İslami bir hayatı içselleştirerek ve evlerde namaz kılarak özellikle annelerin çocuklara örneklik etmelerinin önemli olduğunu vurguladı. Kursta eğitim gören öğrencilerden kurs bittikten sonra cami ile bağlarını koparmayıp namazlara gelmelerini ve camileri yıl boyunca şenlendirmelerini istedi. Müftü Emen, “Evlatlarımız bizim için imtihan vesilesidir. Hepimiz evlatlarımızın hayırlı olmasını isteriz. O halde çocuklarımıza başkaları değil biz sahip çıkmalıyız. Onların dini eğitiminden biz ana babalar olarak sorumluyuz. Onlara dinimizi, Kur’anımızı, Hz. Peygamberimizi ve kul hakkını öğreterek geleceğimize şekil vereceğiz. Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras Kur’an ahlakıdır. Dini yaşantımız ile güzel ahlakımızla ve namaz kılarak çocuklarımıza örnek olalım" dedi.

Program, sınıflarında derecelere giren öğrencilere ödül takdim edilmesiyle sona erdi.