08.08.2017

2017 Yılı “Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Bölge Toplantısı” Düzce’de yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1993 yılından beri düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu çerçevesinde, ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirmelerine yardımcı olmak ve yaşamış oldukları bir takım problemlere çözümler üretmek amacıyla düzenlenen yurt içi bölge toplantıları kapsamında 2017 yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Bölge Toplantısı; Düzce, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde görev yapan il müftüleri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri, uzmanlar, din görevlileri ve TDV şube sorumlularının katılımlarıyla, 08.08.2017 Salı günü Müftülük Konferas Salonunda gerçekleştirildi.

Düzce Müftülüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, öncelikle kurbanın mahiyeti ve dini boyutu ele alınmış, kurban vesilesiyle oluşan birlik, beraberlik ve paylaşmanın önemine vurgu yapılmış, bu vesile ile Diyanet İşleri Başkanlığı yurt içi ve yurt dışı hizmetleri ile ilgili bilgiler sunularak Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyetleri ile birlikte kurban organizasyonunun işleyişine dair bilgiler sinevizyon gösterimi eşliğinde aktarıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu programda, İl Müftümüz Selami EMEN, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Dr. Mustafa SARIBIYIK ve Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri birer konuşma yaptılar.

Kurbanlarımız Kardeşlik İçin

Türkiye Diyanet Vakfı 2017 vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirledi.

1 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar vatandaşlarımız www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir.

Vatandaşlarımız 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak kurban bağışı hakkında detaylı bilgi alabileceklerini gibi, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını yapabilirler.