21.06.2017

İl Müftümüzün Kadir Gecesi Mesajı

On bir ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayının sonuna doğru yaklaşmanın hüznünü yaşarken, Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesine de kavuşmanın heyecan ve mutluluğunu içerisindeyiz. Bu vesile ile 21 Haziran 2017 Çarşamba gününü 22 Haziran 2017 Perşembe gününe bağlayan gece hep birlikte Kadir gecesini idrak edeceğiz.

Kadir gecesi, manasını ve değerini Kur’an-ı Kerim’den alan ve bununla birlikte dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Bu gecenin değerlendirilmesi, ancak Kur'an'a yönelmekle ve O’nun eşsiz mesajını anlayıp daha sonra da hayatımıza aktarmakla mümkün olacaktır.

Kadir gecesi, yaşadığımız hayatın çok hızlı seyreden akışı içinde geleceğimize daha iyi hazırlanma noktasında geçmişimizi sorgulama, unutarak veya bilmeyerek işlediğimiz hatalara, isyanlara ve günahlara tevbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır.

Mükâfatların bolca verildiği Kadir gecesi, başta kalplerimizin,  duygu, düşünce ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalıp kötü davranışlarımızın azalması, aramızdaki dostluk, kardeşlik, muhabbet, birlik ve beraberlik, sevgi, saygı ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânıdır.

Birçok güzellik, hayır ve bereketi bünyesinde barındıran bu mübarek gecede, Yüce Allah'ın bizlere sabır, anlayış ve ihlâs vermesi, doğruyu bulduktan sonra da kalplerimizi saptırmaması ve bizi affetmesi için birbirimize dua edelim. İhtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmek zorunda kalan insanlarımızın maddi ve manevi yardımlarına koşarak sıkıntılarını paylaşmaya ve acılarına ortak olmaya çalışalım.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın özellikle de Düzce’li kardeşlerimizin Kadir gecesini tebrik ediyorum. Bu gecenin tüm insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna vesile olmasını, İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, akan kan ve gözyaşının zaman kaybetmeden durmasını Yüce Allah (cc)'tan niyaz ve temenni ediyorum.

Selami EMEN

Düzce İl Müftüsü