24.04.2017

2017 YILI KUTLU DOĞUM KONFERANSI YAPILDI

2017 Yılı Kutlu Doğum Konferansı Kaynaşlı Müftülüğü Yatılı Hafızlık Kuran Kursu konferans salonunda yapıldı.

Konferansa Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol BAYRAKTAR, Kurum amirleri, Cumayeri Müftüsü Mehmet KARAKOYUN, Gölyaka Müftüsü İbrahim KAPANCI, Çilimli Müftüsü Yusuf YAŞAR, Din Görevlileri, Kuran Kursu Öğreticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu D. Yeri Yörükler Yeni Camii İmam-Hatibi Ümit YAMAN'ın yaptığı konferans, Karaçalı Mimar Sinan Camii İmam-Hatibi Osman ERGÜN'ün Kuran tilavetiyle başladı. Daha sonra Kaynaşlı İlçe Müftüsü Mustafa YAVUZ, açılış konuşması yaptı ve katılanlara teşekkür etti.

Başkanlığımız tarafından hazırlan  Kutlu Doğum Sinevizyonunun ardından Kaynaşlı İlkokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Sabri ERGÜN, okuduğu kaside ile katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

İlçe Müftümüz Mustafa YAVUZ'un gül taksiminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel SALMAN, doyumsuz bir konferans verdi. Konferansına ecdadımızın Peygamber sevgisi ile başlayan, edebiyatımızın  eşsiz örneklerinden numuneler sunan SALMAN, Hz. Peygamberin en belirgin vasfının güven olduğunu, taraflı tarafsız herkesin O'nun güvenilir olmasını takdirle karşıladığını,   müminlerinde sıfatlarına yakışır bir şekilde güvenilir olmaları gerektiğini ifade etti.

İlgiyle izlenen konferansın ardından D.İ.B. Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel SALMAN Bey'e Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol BAYRAKTAR  tarafından günün anısına bir plaket takdim edildi.

Daha sonra katılımcılara Sivil Toplum Kuruluşları ve hayırseverler tarafından hazırlanan Kutlu Doğum aşı  ikram edildi.