09.08.2017

Düzce’den İlk Hac Kafilesi Uğurlandı; Duygusal Anlar Yaşandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2017 yılı hac organizasyonu kapsamında Düzce’den kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı kafilesi bu sabah yola çıktı. Düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Cedidiye Camii önünden ilk hac kafilesi Suudi Arabistan’a dualarla uğurlandı. Görevlilerle birlikte 240 hacı adayı uçakla Medine’ye hareket ederek kutsal topraklara gidiyor. İki kafileden oluşan hacı adaylarını Düzce İl Müftümüz Selami Emen ve hacı adaylarının yakınları dualarla uğurladı. Kafile rehberleri, hacı adaylarına kutsal topraklarda dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgiler verdi.

İl Müftümüz Selami Emen uğurlama töreninde hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu. Emen, “Yarabbi, geldim geliyorum. Emrine hazırım davetine icabet ediyorum' diyerek koşan kardeşlerimizi o mübarek yolculuğa uğurlamak üzere buradayız Rahmanın davetine icabet edip, kutsal topraklara gitmek için yola çıkan çok değerli hacı adayları; hepinizi Allah'ın selamıyla selamlıyorum. Bu yolculukta Allah'ın selamı, mağfireti üzerinize olsun " dedi. Emen, kutsal yolculuğun herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, İl Müftümüz Selami Emen’in uğurlama duasıyla son buldu. Dua sırasında bazı hacı adayları gözyaşlarını tutamadı.