30.12.2016

Gürcistan Uyruklu Alida ALIEVA İslam’ı Seçerek Müslüman Oldu.

Gürcistan uyruklu,  Hristiyan dinine mensup, Marnueli doğumlu Alida ALIEVADüzce Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istedi. Düzce İl Müftüsü Selami EMEN tarafından kendisine İslam dininin temel prensipleri hakkında özet bilgi verilen Alida ALIEVA, Müftü Yardımcısı Hüseyin AKKAYA, Şube Müdürü Murat BAKIRKAYA ve yakınlarının huzurunda yapılan ihtida töreninde kelime-i şahadet getirerek Müslüman olup ‘Sümeyra’ ismini aldı.

Gürcistan uyruklu Alida ALIEVA, İslam’ı seçerek Sümeyra ismini aldı. Türkiye’ye geldikten sonra İslam’dan oldukça etkilenen Sümeyra ALIEVA, İslam’ı seçerek Müslüman oldu. İslam’ı seçtiğinin kanıtı olan İhtida belgesini Düzce İl Müftüsü Selami EMEN’in elinden aldı.

Müslüman olmak için Alida ALIEVA’nın Müftülüğe geldiğini ifade eden Müftü EMEN, “Kendisinin bu isteği bizi gerçekten çok mutlu etti. Kendisine İslam’ın temel değerleri hakkında bilgiler verdik. Zaten kendisi de bunları kısmen öğrendiğini ve araştırdıktan sonra Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi. Gerekli temel bilgileri verdikten sonra Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Bunu bir dua ile de perçinlemiş olduk. Sümeyra ismini alan Alida ALIEVA’ya bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. İslam’ı seçtiği için de kendisini bir kez daha takdir ediyorum” dedi.

Türkiye’ye geldikten sonra Müslüman olmaya karar verdiğini aktaran Sümeyra, ‘’Şu anda da Müslüman oldum ve İslam’ı seçtiğime dahil ihtida belgesini aldım. İslam’ı seçtiğim için de çok mutluyum” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Selami EMEN, Sümeyra ALIEVA’ya ihtida belgesiyle birlikte Türkçe ile İngilizce ’den oluşan ve İslam’ı anlatan kitaplar ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.