05.12.2016

İl Müftülüğümüzde Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Geliştirme Semineri Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu (TİDEF) ve Düzce İl Müftülüğümüz işbirliği ile imam-hatip ve müezzin-kayyımlarımızın cami cemaati, mahalle halkı ve toplum üzerindeki saygınlık ve örneklik özelliklerini geliştirerek, daha etkin bir din hizmeti sunabilmeleri amacıyla, il ve ilçelerdeki B ve C grubu camilerde görevli personelimize yönelik Düzce İl Müftülüğümüz Konferans Salonunda 2 gün süreyle “ Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Geliştirme Semineri” düzenlendi.

03 – 04 Aralık tarihlerinde düzenlenen seminerin ilk günü İl Müftümüz Selami Emen’in açılış, selamlama konuşması ile başladı.

Ardından Programda sırasıyla İmam-Hatip-Vaiz Mahmut Toptaş “Etkili Din Görevlisi”, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz “Din Eğitiminde Kurumlararası Koordinasyon ve İşbirliği”, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hocalarından Yrd. Doç. Dr. Ahmet Koç ise “Din Hizmetlerinde İlkeler ve Yakın Tarihimizden Örnekler” konulu konferans verdiler.

Seminerin ikinci gününde ise İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hocalarından Yrd. Doç. Dr. Mustafa Can “Günümüz Din Görevlilerinin İrşad ve Eğitim Hizmetleri”, son olarak da Kurumsal Halkla İlişkiler Uzmanı Zafer Hekimoğlu tarafından “Temsil Bilinci ve Protokol Bilgileri” konulu konferans düzenlendi.

Seminer ikinci günün sonunda İl Müftümüz Emen’in yapmış olduğu teşekkür konuşması ile son buldu.