24.10.2016

Son Dönem Osmanlı Mütefekkirleri Sempozyumla Anıldı

Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Düzce Belediyesi, Düzce İl Müftülüğü ve İslamı Araştırmalar Vakfı Müdürlüğü’nün destekleriyle “Son Dönem Osmanlı Mütefekkirleri Ahlak Anlayışları Tartışmalı İlmi Toplantısı” yapıldı.

Son Dönem Osmanlı Mütefekkirleri’nin ahlak anlayışını yeni nesle aktarmak amacıyla toplanan ve ülke genelinden İlahiyat Fakültesi öğretim görevlilerinin katıldığı, 2 gün süren tartışmalı ilmi sempozyumun ilki 21 Ekim Cuma günü Düzce üniversitesi Cumhuriyet Konferans Solunu’nda, ikincisi ise 22-23 Ekim tarihlerinde iki gün olarak İl Müftülüğümüz Konferans Salonun’da yapıldı.

Sempozyum Marmara Ü. İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Tuğ’un açılış konuşmasının ardından Kur’anı Kerim Tilaveti ile başladı.

Ardından program sırasıyla Düzce Ü. İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar, Düzce İl Müftümüz Selami Emen, İSAV Başkanı Prof Dr. Ali Özbek, Düzce Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı ilhan Genç, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz’ın açılış konuşmalarıyla devam etti.

Ve sempozyum 12 ayrı tebliğin sunulduğu ve ülke genelinden birçok akademisyenin katılımıyla iki gün boyunca toplam altı oturum olarak devam etti.